Nordisk gange med barfotsko

Nordic Walking mit Barfußschuhen

Nordic Walking har lenge vært en av de mest populære populære idrettene. Mange skobrodusenter har falt på denne trenden og tilbyr spesielle gangsko. Men trenger du spesielle sko i det hele tatt, eller kan du også løpe barfot eller med barfot sko Nordic Walking? I denne artikkelen går vi i detalj om emnet og viser deg våre barfotsko, som er perfekte for trening. 

 

Opprinnelsen til Nordic Walking 

Allerede på 1930-tallet trente skitløpere i de snøfrie månedene av året for å gå med pinner for å holde seg i form og forberede seg til neste skisesong. Det var først på 1970-tallet at en finsk langrennstrener beskrev denne snøfrie treningsmetoden som Nordic Walking. 

Gjennombruddet for denne sporten kom imidlertid først på markedet som en sportsutstyrsprodusent på 1990 -tallet som en sportsutstyrsprodusent. Med de tilsvarende markedsføringstiltakene fikk denne sporten mer og mer oppmerksomhet og er nå en av de mest populære aktivitetene til populære idrettsutøvere. Og det er ikke overraskende, fordi nordisk turgåing bare er bra for kroppen og sjelen.

 

Fordeler med Nordic Walking 

Det er ikke uten grunn at Nordic Walking er en av de mest populære populære idrettene, det kan være praktisk talt praktisk overalt. Du trenger bare pinnene dine, og du kan starte. Det er ikke flere unnskyldninger, fordi du kan gå på asfalt, i parken, i skogen eller på stranden.

Nordisk turgåing er betydelig mer skånsom mot leddet enn jogging og hevder ikke bare benmusklene, men også arm- og ryggmusklene når du bruker pinnene riktig. Ved å tilpasse treningsintensiteten individuelt, kan denne sporten praktiseres i alle aldre - alene, i par eller i gruppen. 

I tillegg til å styrke musklene, kan Nordic Walking også ha mange andre positive effekter på kroppen:

  • Forbedring av utholdenhet og motstand
  • Styrke immunforsvaret
  • Reduksjon i stress
  • Løsning av spenning i nakken, skulderen og i ryggraden
  • Forslag om fettmetabolismen
  • Forbedring av oksygentilførsel i kroppen

 Nå oppstår spørsmålet om du trenger spesielle sko eller om Nordic Walking også kan praktiseres barbeint.

 Nordic Walking Barefoot Shoes

Operere nordisk å gå barfot 

Hvis du vil utføre din favorittidrett barbeint, burde du ha trent barfot løping på forhånd. Ved å bære den permanente bæringen av sko, må foten venne seg til den gradvis. Det er ikke bare huden som til å begynne med oppfatter alle piks som smerter, men også musklene og sener som må tilpasse seg barfotløpet. 

I moderne sko med en dempende såle, som vanligvis er altfor tykk og ufleksibel, kan ikke foten rulle ordentlig. Det aktive fotarbeidet, som er så viktig for Nordic Walking, er derfor betydelig vanskelig i konvensjonelle sko. En hæløkning som nesten alle konvensjonelle sko har, foten kommer hardt på hælen når du går og må derfor støttes av dempende egenskaper til skoen. 

Når du går barbeint, sikrer den naturlige bevegelsessekvensen og rullingen av dempingen. Imidlertid har mange glemt hvor naturlig løping fungerer. Når du skifter moderne fottøy til barfot løping, må fotmusklene først bygges opp. Du kan lese hvordan du går her i magasinet vårt:

https://www.zaqq.de/magazin/barfuss-laufen/barfusslaufen-die-technik-kurz-erklaert/

 

Til tross for fordelene med mange, er radikal barfot løping uaktuelt for mange, for for det første er ikke føttene dine beskyttet i det hele tatt (f.eks. Fra knust glass) og for det andre forbyr den den sosiale normen for mange. Hvis du er ute etter en gylden midtbane, vil fordelene med våre ZAQQ barfot sko absolutt overbevise deg.

ZAQQ QQ-Barfusschuhe-Nordic WalkingNzqoxysyitjag

 

Nordic Walking with Zaqq Barefoot Shoes 

Nordisk turgåing avhenger av god og presis teknologi. Aktivt fotarbeid, dvs. å rulle av, er spesielt viktig i denne sporten. For å oppnå høyere ganghastighet, blir foten hardt frastøtt av ballen og tærne etter å ha blitt rullet av. Aktivt fotarbeid med pinnene støttes og koordineres. 

Våre zaqq barfot sko er så kalt minimale sko. De tilbyr foten din den maksimale bevegelsesfriheten gjennom tilstrekkelig plass i tåområdet og en spesielt tynn og fleksibel såle. Zaqq Barefoot Shoes er superlette og beskytter føttene dine mot skjær, steiner så vel som skitt og våte når Nordic Walking. Samtidig kan du rulle foten optimalt og føle overflaten hvert trinn for å justere hele bevegelsen. 

Hvis du allerede har øvd på Nordic Walking i konvensjonelle treningssko, vil du umiddelbart legge merke til i våre barfotsko at det aktive fotarbeidet er mye enklere og mer effektivt utført på grunn av den tynne og svært fleksible sålen. Imidlertid brukes musklene også mye mer intenst. Hvis dette ennå ikke er strukturert og målene dine er for ambisiøse, kan overbelastning oppstå.

Som i alle andre områder av kroppen, må musklene dine sakte venne seg til belastningen. Du vil raskt legge merke til at når du bruker barfotsko, blir fotmusklene styrket og du utvikler et naturlig og fremfor alt fellesvennlig utstyr.

 Barefot sko-Nordisk turgåing

Hvilke barfotsko er egnet for Nordic Walking

Du kan kort oppsummere Nordic Walking in alle våre ZAQQ barfotsko, fordi alle av dem har disse egenskapene:

  • Tynn, veldig fleksibel såle
  • Nok plass til tærne 

Til slutt avhenger det helt av dine personlige preferanser når det gjelder materialer og design. Siden mange foretrekker en spesielt lett og pustende sko under idrett, har vi tildelt våre barfotsko til forskjellige kategorier. Under våre ZAQQ -joggesko finner du alle modeller som er den perfekte følgesvenn for alle sportslige aktiviteter på grunn av materialet og kuttet. 

Zaqq-Barefoot sko Walking

Det beste å gjøre er å se etter din favoritt barfotsko til neste trening. 

>> Kjør barfot sko for kvinner (klikk her!) <<

>> Kjør barfot sko for menn (klikk her!) <<

 

Vi ønsker deg mye moro og enda mer suksess med neste Nordic Walking Training.

ZAQQ -teamet ditt

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

1 av 3