Barefot eller jogging med barfot sko - du må vite det!

Barfuß oder mit Barfußschuhen joggen - das musst Du wissen!

Barefot jogging som løpestil har blitt stadig mer populært de siste ti årene. Enten helt jogget eller kjører med barfotsko eller så kalt minimale sko. Å løpe barfot er på ingen måte en oppfinnelse de siste årene, tvert imot, i de førmoderne tidene var det vanlig å bevege seg enten helt barbeint eller med primitive sko ut av skinnskinn. 

Selv i dag er det originale kolonier som fremdeles kjører barbeint og verken muskler eller felles klager. Tarahumara -stammen fra Mexico er et utmerket eksempel på dette. Stammen er kjent for sine ultra -lange løpere som dekker utrolige avstander barbeint. Verdens beste maratonløpere kommer også fra afrikanske områder, der det meste barbeint fremdeles drives. 

Men hvorfor skal du tenke på å jogge barfot? Vi ønsker å belyse fordelene med neste avsnitt.

 

Hvorfor jogge barfot i det hele tatt?

Konvensjonelle sko kan endre vår naturlige måte å bevege oss på og vår holdning på. På grunn av den stive sålen forkulte de 33 leddene, som bare flyttes til en brøkdel i foten, og fotmusklene forkynte. Men ikke bare den stive sålen, utformingen av moderne sko er også et problem, fordi foten din ikke har stedet den trenger, spesielt i tærnes område, for å bevege seg naturlig. Tærne dine blir presset sammen i skoen og kan ikke naturlig visne ut. 

Det er åpenbart at konvensjonelle sko er ugunstige for vår fotanatomi. Resultatet. Misposisjoner i foten fører ofte også til feil belastning av andre deler av kroppen. Dette kan føre til smerter eller skader eller ineffektive treningsresultater.

Når du går barbeint, kan foten bevege seg som naturen ment. Foten er fullstendig mobilisert, alle leddene flyttes og fotmusklene brukes. Barfot forbedrer også følelsen av balanse så vel som elastisiteten til sener og leddbånd. 

Alle som har lært teknologien til å gå barbeint, kan dekke lange avstander som nødvendig ved barfot jogging uten mer krefter og redusere tretthet og muskel- og leddsmerter. I tillegg er barfot jogging en flott måte å fylle bensin med jordens energi. Du kan finne ut mer om dette emnet i vårt Artikkel om jording.

Barefoot sko jogge-2Barfot sko jogge 3 

Jogging barfot sko: zaqq qnit - klikk her! 

 

Begynn å jogge som med barfot

Oppsummert: 

Øk veldig sakte og litt for bit! Føttene og leddene må gradvis venne seg til den nye belastningen. Kanskje høres det rart ut, men gjennom moderne fottøy har vi glemt å bevege oss naturlig. Muskler er forkrøplet, sener og leddbånd er ikke lenger elastiske nok. Hvis du vil ha for mye i begynnelsen, risikerer du skader. Det er viktig at kjøreteknologien er justert. Det er ikke nok å bare la skoene være borte eller jogge med barfotsko. 

Begynn å løpe barbeint rundt huset eller jogge på stranden. Det anbefales å ikke løpe direkte på vannet, da det kan føre til ryggproblemer på grunn av klatring av bankene. Neste trinn kan være en myk eng eller en sandsti. Hvis du ikke har noe problem med det, kan du også våge deg på asfalt. Imidlertid bør jogging på asfalt være unntaket, fordi du i naturen synes så harde underlag er ekstremt sjeldne. Kroppen vår er rett og slett ikke designet for løping eller jogging på asfalt.

Barfot eller minimalistisk jogging?

For å glede deg over fordelene ved å løpe barbeint, trenger du ikke nødvendigvis gjøre det uten sko. Det er viktig å velge en sko som gjør føttene dine en naturlig bevegelse. 

Våre zaqq barfotsko er perfekte for å starte barfotjogging, fordi de gir deg tilstrekkelig beskyttelse og fremdeles muligheten til å flytte foten naturlig. Mer informasjon om dette nedenfor.

 Barefoot sko jogge-1Barefoot sko Jogging-4

Jogging barfot sko: zaqq qnit - klikk her! 

 

Barefoot teknologi jogging

I utgangspunktet handler Walking Barefoot alltid om å designe fotens landing fra hælen til ballen så naturlig som mulig. De som lander for sterkt på hælen, laster korsryggen så vel som hofteleddet og Achilles senene for intenst. Den uriktige byrden kan raskt føre til smerter og bevegelsessekvensene som ikke er fordelaktige. 

Dessverre er det ikke lett å endre den vante løpestilen over natten, spesielt hvis du har kjørt i sko med luftkamre og god demping i årevis. Men som kjent, trening gjør at mesteren - barfot jogging også må trenes. I begynnelsen er det ganske normalt at de vanlige treningstjenestene eller tidene ikke blir oppfylt, tross alt må den nye kjøreteknologien først læres.

Strukturen til fotmusklene med spesielle øvelser er viktig for å gå barbeint. Bare de som har sterke muskler i føttene og kalver kan jogge rundt til høyre og effektivt. Det er også nyttig å bygge quadriceps for å beskytte knærne og anklene.

Følgende video viser en interessant video med mye bakgrunnsinformasjon til fots anatomi og øvelser for fotmusklene:

 

Overvektige mennesker bør ta mye tid å lære teknologien, siden virkningen kan være for sterk hvis virkningen mislykkes og dermed belastningen på leddene.

Hvis du vil jogge helt barbeint, er du garantert å ha riper, bobler og sår på føttene til å begynne med. Den følsomme huden på fotens såle, som alltid var godt beskyttet i sko, må også venne seg til den og bli mer motstandsdyktig. Hvis du ikke vil klare deg uten å beskytte føttene dine, er barfot sko eller så -kalte minimale sko et alternativ. Med våre zaqqs har du joggesko som er laget i kvalitativt manuelt arbeid i vår fabrikk og muliggjør føttene en naturlig bevegelse.

 

Jogg med zaqq barfot sko

Zaqq barfot sko lar føttene bevege seg naturlig og kreve alle ledd og muskler. Med den tynne og svært fleksible sålen kan foten selvfølgelig rulle ut som når du går barbeint. Men du føler også overflaten og kan bruke den iboende tilbakemeldingen fra fotsensorene dine for å tilpasse bevegelsessekvensene dine. I tillegg sikrer det brede kuttet i forfotsområdet at tærne kan drives. 

Sammenlignet med konvensjonelle sko, er våre barfotsko spesielt lette og klager ikke føttene dine. Dette er en enorm fordel, spesielt på lengre joggeturer.

Joggen-Barefoot Shoes 4

 Jogging barfot sko: ZAQQ SQIP - Klikk her! 

Hvilke zaqq barfot sko er egnet for jogging?

Til syvende og sist har alle våre barfotsko ovennevnte egenskaper og kan derfor også brukes til sport. For jogging anbefaler vi imidlertid modellene våre som er spesielt pustende og at du perfekt kan tilpasse deg dine behov via snøringen for å ha det optimale grep.

Joggen-Barfusschuhe-13BWQ3BX39EC3PJoggen-Barefoot sko 3Drajyfxm4n8jc

 Jogging med Zaqq sokkesko - Klikk her for SOQQ!

Bare bla gjennom listen nedenfor! En joggesko som passer deg perfekt er garantert. Med våre zaqq barfot sko har du en utrolig følelse av frihet, så jogging er dobbelt så gøy.

Føl deg fri, føl Zaqq.

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

1 av 3