Kjør barfot: Fordelene med å jording

Barfuß laufen: Die Vorteile von Earthing

Har du noen gang hørt om jording eller jording? Denne tilnærmingen handler om hvilke effekter den direkte fysiske kontakten med elektronene på jordoverflaten har på helsen vår. Når du løper barbeint i naturen, er du automatisk koblet til jordoverflaten.

Tallrike erfaringsrapporter indikerer at forbindelsen til elektronene på jordoverflaten fascinerende fysiologisk, men også psykologiske endringer i kroppen som øker velvære og helse. Blant annet skal det leses at barfot utendørs eller sittende eller liggende i naturen kan lettes og søvnforstyrrelser kan kompensere for. 

Også vitenskapelige studier, for eksempel av Chevalier et al. I 2012 eller Salal & Salal 2011 viser at forsøkspersoner som brukte jording var i stand til å oppleve positive effekter på kroppen. I denne artikkelen går vi nærmere temaet jording.

 

Jord i menneskets historie

I primære tider løp folk enten barfot eller for å bedre beskytte føttene i improvisert fottøy fra dyreskinn. I tillegg sov de primordiale menneskene på gulvet, mest på dyreskinn eller skinn, slik at de bedre kan beskytte seg mot kulden. På den tiden var mennesket alltid i direkte kontakt med elektronene på jordoverflaten. 

Ved å bruke sko med en tykk såle, bo i solide hus eller løpe på asfalterte overflater, er vi nesten fullstendig skilt fra elektronstrømmen på jordoverflaten i disse dager.

Kan den sterke økningen i kroniske sykdommer, søvnforstyrrelser, immun og inflammatoriske sykdommer også være relatert til det faktum at vi er frakoblet fra jordens overflate? Chevalier et al. I 2012 i studien din og viser de positive effektene av døding på helsen vår.

 

Prinsippet om jording og barfot kjører

Du har absolutt allerede hatt opplevelsen av hvor bra det er å ta av deg skoene og legge føttene i gresset. Også barbeint på sandstranden, mange oppfatter mange. Men hvorfor er det så godt å berøre jordoverflaten med bare føtter?

Ganske enkelt, når du går barbeint, finner en energiutveksling med jorden sted. Kroppen vår er elektrisk lastet akkurat som jorden. Når det gjelder jording, kobles vi til jordenergi, så å si. Ved å løpe barbeint, frigjøres uønskede elektroner som forårsaker stress og tretthet og lading gunstig energi.

I følge Chevalier et al. I 2012 er jordoverflaten en allestedsnærværende, overraskende fordelaktig, men oversett global ressurs for bevaring av helse, sykdomsforebygging og klinisk terapi.

 Barfuss Beach jording

Jord i praksis - Hvor lenge må du løpe barbeint?

Etter bare 80 minutter med barbeint gange er det en bedre oksygentilførsel i hele kroppen og metabolismen styrkes. Samtidig sikrer energiutvekslingen under jording at smerte og betennelse blir lindret. Hele kroppen føles energisk. Ikke rart at vi finner barfot som løper på naturlig jord som så hyggelig.

Hvor ofte du skal betjene jording for å føle at positive effekter ikke kan besvares generelt. Her er det viktig å lytte til din egen kropp. Alle som virkelig har bevisst oppfattet fordelene med den døde ringen på sin egen kropp, vil best vite når de trenger den helbredende jordenergien igjen.

Forresten, det er ikke absolutt nødvendig å alltid løpe barbeint. Du kan også enkelt betjene jording på hagestolen ved å bare legge bare føttene på det naturlige gulvet og lese en bok.

For å oppnå en større effekt, kan du legge deg ned på gresset med hele kroppen eller gjøre øvelser som yoga, Qi Gong eller Tai Chi. 

Jording-straw 

Helsefordeler ved jording under søvn

Studier viser at forbindelsen til jorden har enorme positive effekter på kroppen selv under søvn. Dette kan enkelt implementeres av spesielle ledende madrasser eller løp.

I sin studie kommer Salkal & Sala 2011 til konklusjonen at jording av den menneskelige organismen forårsaker en reduksjon i serumkonsentrasjoner av jern, ionisert kalsium og uorganisk fosfor, samt en reduksjon i renal utskillelse av kalsium og fosfor. Videre har jording en positiv effekt på dannelsen av tyroksin under nattens søvn, et hormon som er viktig for skjoldbruskkjertelen.

Pasienter med diabetes var også i stand til å redusere blodsukkernivået under søvn under søvn.

Ytterligere studier viser at jording også har enorme effekter på stressnivået. Ulike målemetoder fant at de jordede pasientene hadde betydelig bedre verdier enn kontrollgruppen (Chevalier et al. 2012).

Mange opplever rapporter og studier viser tydelig at energiene på jordoverflaten har en positiv effekt på helsen vår. Så det er viktig å få kontakt med disse energiene igjen. Dette kan lett realiseres via den vanlige barfoten.

Jording-am sandstrand 

Øv barfot - Våre zaqq barfot sko vil hjelpe deg

Foten er naturlig laget for å gå barbeint. Vi trenger ikke moderne sko som har en støtdemping og har en altfor tykk såle med salg. Tvert imot, de kobler oss fra jordens overflate og dens energier. 

Dessverre er vi ikke lenger vant til å løpe barfot i disse dager og kan ofte ikke bevege oss uten fottøy i mer enn 10 minutter, da muskelspenning eller til og med smerter oppstår etter kort tid. Alle som bare reiste med moderne fottøy i årevis, må venne seg til det. Muskler må bygges opp og leddbåndene og se også å være mer fleksible. 

Et alternativ til å trene barbeint med fottøy er barfot sko. De gjør at foten din kan bevege seg naturlig. Våre zaqq barfotsko er alle utstyrt med en spesielt tynn og svært fleksibel såle, slik at foten din selvfølgelig kan rulle ut. De er også designet slik at foten din har nok plass til å bevege seg fritt. Kanskje virker barfot sko for brede for deg, men etter en stund vil du legge merke til at foten din trenger dette stedet fordi den bygger muskler når du løper naturlig, noe som er nødvendig for et trygt og stabilt ganglag.

Barfot sko-zaqq-expeq

 

Kilder: 

Gaétan Chevalier, Stephen T. Sinatra, James L. Oschman, Karol Sokal, Pawel Sala 2012: Jording: Helsemessige implikasjoner av å koble til menneskekroppen til jordens overflateelektroner, J Environ Public Health. 2012: 291541.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/#B10

 

Karol Sokal, Pawel Sala 2011: Jording av menneskekroppen påvirker fysiologiske prosesser, J Eternal Complement Med. 2011 Apr; 17 (4): 301–308.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3154031/

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

1 av 3