Hvorfor løpe barbeint og barfot sko er så sunne

Warum barfuß laufen und Barfußschuhe so gesund sind

 Vi er født uten sko, kan løpe perfekt barbeint og dermed utvikle en naturlig og felles vennlig tur. Imidlertid er dagens liv ikke rettet mot å gå barbeint hele dagen.

Zaqq-Barefoot Shoes Piquant

Hvorfor vi ikke lenger løper barfot

Hvis du ikke bare kjører barbeint på stranden eller på engen, men i alle aktiviteter, ser du på en vinkel og ofte stemplet som spinnere, frafall eller hippie. Å løpe barfot er rett og slett ikke sosialt akseptabelt. Underlaget vi kjører på er selvfølgelig sjelden. Snarere er vi for tiden på asfalt og må derfor beskytte føttene våre mot skjær, spisse kanter eller oppvarmede steiner ved hjelp av sko.

På en hard asfalt kjeder en spiss stein eller en pinne mye lettere inn i huden vår enn på den naturlige skogen eller engene, noe som alltid gir litt. Så vi trenger tilstrekkelig beskyttelse for føttene våre!
Å bruke barfot sko er varianten som kommer nærmest å gå barbeint. Når du har hatt barbeint sko, er du garantert å ikke klare seg uten det. Å ha barfot sko har enorme fordeler!

Barfot sko sandal cliq

Hvilke endringer ved å bruke barfotsko?

Bare ta av deg joggesko og jogge barbeint. Du vil raskt innse at du aldri lander på hælene dine. Vi vet ubevisst at det vil skade! Passasjen vår er designet for å sette på ballene først. Dette er nøyaktig hva vi gjør automatisk når vi løper når vi forlater skoene - et slags urininstinkt som beskytter oss mot skader.
Små barn, som du ikke tiltrekker sko mens du lærer å gå, gjør akkurat det. De vises først på ballen før de ruller ut foten til hælen. Dessverre er denne naturlige bevegelsen trent av våre moderne sko. Vi havner ikke lenger på ballen, men mest på hælen. Dette forsterkes igjen når du bruker salgssko. Mange stempler bokstavelig talt hælene i bakken.

Barefoot sko Qore

Med dette ganget unaturlig for oss mennesker, brukes mindre muskler. Trinnene kan tas betydelig lenger hvis du først setter foten på hælen. Du må ta betydelig færre trinn for samme rute enn med den naturlige Bale -gjengen. Gjennom sjokkdempende egenskaper til de moderne skoene, kan leddene og ryggraden tåle hard rulling over hælbrønnen - men noen ganger ikke! De fleste av dem har ingen problemer med det i ung alder. Med økende alder lider imidlertid mange mennesker av leddsmerter.

Mange vet ikke at denne smerten kan være relatert til den unaturlige passasjen. Dette forårsaker tap av viktige støttemuskler som beskytter vårt leddapparat og større belastning på grunn av utilstrekkelig demping.

Sokker barfot sko soqq

Barfoot Boat Equity 

 

Tilbake til den naturlige turen med barfotsko

Barefoot sko blir ofte også referert til som minimale sko. De har en veldig tynn og fremfor alt fleksibel såle. Du bør sørge for at foten din bruker alle musklene som også brukes når du går barbeint. Dessverre har mange mistet nøyaktig disse musklene eller ikke utviklet seg i barndommen ved å bruke sko. Derfor bør du sakte bli vant til barfot sko.

Gi fot- og benmuskulaturen tid til å utvikle seg. Etter overgangen vil du sikkert føle endringer på kroppen din. Å løpe barbeint eller løpe riktig løping i barfot sko beskytter leddene våre i føttene, anklene, knærne, hoftene og ryggraden.
Kroppen vår har installert naturlig støtdemping. Når vi går tilbake til løping, er dyre høyteknologiske sko med sofistikert demping helt overflødig og til og med kontraproduktivt! Det er veldig viktig at du tar kortere skritt for å kunne vises på ballen. Hvis trinnene er for lange, er dette ikke lenger mulig, og du havner uunngåelig på hælene.

Barefoot Boot Qice

Det er som alle andre rutiner du vil trene. Du må være konsekvent på ballen og trene den naturlige gangarten igjen og igjen, helst hver dag. På et tidspunkt vil du automatisk endre og ikke lenger trenger å ta hensyn til å løpe ordentlig. Bale gjengen blir din nye rutine.

Du kan spesielt forberede føttene på barfotsko ved å faktisk løpe barbeint så ofte som mulig og den beste måten å underlaget på. I begynnelsen er en myk eng eller en sandstrand egnet. Hvis du har blitt vant til noe, kan du alltid prøve nye underlag.

Barfot sneaker qnit

Plutselig mer smerte når du bruker barfotsko

Det kan hende at du får muskel- og leddsmerter de første dagene. Det første er et positivt signal fordi du bygger muskler som ble atrofert av den unaturlige gangarten. Imidlertid er leddsmerter et advarselssignal!
Mange gjør feilen at de løper i barfot sko så mye som før, dvs. det er hardt på hælen. Siden mange barfot sko ikke har demping, øker ingenting som springer og stresset på leddene enormt.

Våre zaqq barfotsko er perfekte for å bytte.

Våre såler er supertynne og fleksible, men har fortsatt en veldig enkel demping. Dette gjør det lettere for deg å bytte fra hælen til balingen. Det er ganske normalt at du lander på hælen igjen og igjen i begynnelsen, etter alt har du gjort det i årevis. Trening av denne vanen tar noe.

Med vår minimale demping beskytter du fortsatt leddene dine hvis det ikke skal fungere med ballen i begynnelsen. I våre zaqq barfot sko får løping en helt ny kvalitet. Du føler overflaten og tar omgivelsene dine veldig forskjellige. Du beskytter leddene og ryggraden din og danner musklene optimalt som hele muskel- og skjelettsystemet trenger for å holde deg smidig og sunn.

Nå er det ikke mer tilbake, så rumme gjennom vårt utvalg. Vi har ikke bare den rette barfotskoen for deg for sport og utendørs, men også for virksomhet og alle hverdagslige aktiviteter.

Føl deg fri, føl Zaqq.

Barfot sko båt kvintisk

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

1 av 3