Vegansk materiale

Barfot sko laget av veganske materialer

Vårt utvalg av veganske, bærekraftige barfotsko vokser kontinuerlig, og etterspørselen viser oss at vi har helt rett!

Vegan er ikke bare en trend og spesielt ikke bare et kosthold, det er en livsstil. Alt som er av dyreopprinnelse forbrukes ikke. Mat som kjøtt, melk eller ost er tabu. Vegansk livsstil refererer ikke bare til ernæring. Kosmetikk som er testet på dyr eller har dyre ingredienser, brukes ikke. Imidlertid går forbruket gjennom til klær. Veganere klarer seg uten alt laget av ull, silke eller lær. Med det økende antall veganere vokser etterspørselen etter veganske sko derfor.

Med våre veganske barfotsko kan du stole på at ingenting kommer fra dyreopprinnelse. 

Veganske sko for kvinner og menn

Da vi begynte å stole på veganske barfotsko, ble vi overrasket over hva som er mulig uten skinn. Vi innrømmer at vi til å begynne med var veldig skeptiske, tross alt, skoene våre skulle være like sunne, komfortable og holdbare som våre ikke-veganske modeller. 

Vi hadde reddet veganske materialer som kunstige, ikke-pustende aktive og kortvarige på baksiden av hodet! Etter at vi har behandlet emnet, er vi bare begeistret.

Vi har lagt de forskjellige veganske materialene gjennom tempoene og valgt det beste for skoene våre. I mellomtiden har vi et staselig utvalg av veganske barfotsko for kvinner og menn, og flere og flere blir lagt til. Bare kom innom fra tid til annen, vi er garantert å ha den neste veganske kvinnenes eller herresko i programmet vårt.

Materialer til våre veganske sko

Vi bruker forskjellige veganske materialer til skoene våre. Under den respektive skobeskrivelsen finner du detaljert informasjon for hver modell.

Du kan finne disse fantastiske stoffene fra oss:

Ökotex 100 stoff

Det veganske stoffet ser nesten ut som vilt skinn og føles veldig mykt og glatt. Den er også pustende og har en antibakteriell overflate. Materialet ble sertifisert av Ökotex 100 og er et av de mest økologiske, veganske stoffene for sko. 

kork

Kork har utviklet seg som et av de mest populære naturlige materialene de siste årene. Vi bruker kork med høy kvalitet fra Portugal for våre veganske sko, som kommer fra bærekraftig produksjon.

Cork er en ideell øvre for sko, fordi den er pustende, vann -avrepell, og du kan enkelt rengjøre den med en fuktig klut.

Piñatex

Piñatex er laget av cellulosefiberen av ananasblader, fra et avfallsprodukt av ananasindustrien. Vanligvis blir bladene brent eller rotert av seg selv. 

Ved å produsere Piñatex har ananasbøndene til og med muligheten til å generere en ekstra inntekt med avfallsproduktet. 

Piñatex er et spesielt bærekraftig produkt, siden det ikke er nødvendig med ytterligere ressurser som land, vann, strøm eller gjødsel for produksjon. 

Piñatex kan brukes uansett hvor skinn vanligvis brukes. Det er pustende, formbart og veldig holdbart og dermed det ideelle materialet for veganske sko.

Meshvev

For våre luftige sommersko bruker vi vegansk nettvev som utvendig materiale i forbindelse med indre bomull. Begge er fantastisk pustende og derfor perfekte for de varmere dagene i året.